top of page

Om oss

Att återanvända resurser är väl definitionen av hållbarhet? Finns det några former av resurser som är enklare att återanvända än digitala?

Med filmmallar, produktionsprocesser och smart teknik slipper kunderna uppfinna hjulet om och om igen.
 

Avtre i siffror

+403

Företagskunder 2023

Systemutvecklingstimmar

30 000

7000

Filmproduktionstimmar

Kreatörer i nätverk

Fr Malmö till Umeå

20

1,3 milj

Visningar av bredbandsfilmer

sedan starten 2016

Producerade filmer

134

Bakgrund

Henrik - Konftel.png

Avtre AB startades år 2007 och då med fokus på utveckling av IT-tjänster och systemutveckling. Grundaren Henrik hade en bakgrund från bredbandsbranschen med fokus på företagskunder.  


"Det var en jätterolig och spännande tid på Bredbandsbolaget i början på 2000-talet, man lärde sig väldigt mycket, väldigt fort. Som B2B-säljare  förväntades du vara teknisk support, kundtjänst och faktureringsansvarig - en till synes utmanade uppgift."

Jag gick till dåvarande VD för Umeås stadsnät, Mats Berggren och frågade rakt ut - "Hur tycker du den här idén är, och skulle du kunna tänka dig vara pilotkund?"Svaret jag fick var - "Om du tror att du kan fixa detta Henrik, då är vi med!"

Mats Berggren.png

Resultatet blev en unik interaktiv videoplattform Studiorail och första filmpaketet Bredbandshandboken som används av flera stadsnät i Sverige. Under senare år har bolaget producerat filmmallar och informationsfilmer för flera branscher och filmbiblioteket växer ständigt.  


Eftersom vi nischat oss mot specifika branscher har vi byggt upp en god kunskap och förståelse för våra kunders utmaningar och behov, vilket gjort att vi nu har flera energibolag, fastighetsbolag och teknikföretag som vill vara våra kunder och partners - oavsett om det handlar om att stötta återförsäljare, egna organisationen eller sina kunder.


Vi är idag ett sammansvetsat gäng med ett landsomfattande nätverk av filmare och kreatörer. Men det bästa med hela resan, är att det känns som att den just börjat!"

Med Henriks tankar om eget företag och erfarenheter inom företagssupport, försäljning och marknadsföring drog han igång Avtre AB tillsammans med två kompanjoner. Resultatet blev produkten Lockbee onlinebackup som fortfarande än idag är en välanvänd onlinebackup för småföretag och säljs hos en rad återförsäljare runt om i Sverige.

 
Uppstarten av Lockbee gav goda kunskaper om lagring i Sverige, kundsystem, kundsegmentering, systemutveckling, juridiska krav och hinder med datalagring och bygga relationer med slutkunder och partners. Företaget växte och Henrik började fundera vidare på hur han kunde kombinera sina kunskaper från bredbandsbranschen med sitt intresse för försäljning och kundkommunikation.

 
"Av en händelse år 2015 gick jag in på det lokala stadsnätets hemsida i Umeå (som är min hemort), och ser att verksamheten möter sina kunders supportbehov på samma sätt som man gjorde 2003 - "Ring kundservice". Samma år, hade jag just byggt min egen altan genom instruktioner på Youtube, utan några förkunskaper alls, och förstod att videoinstruktioner bör kunna användas i fler branscher.

 
Min idé landade i att bygga en videoplattform, producera instruktionsfilmer utan reklam och där kunder kan följa ett flödesträd som eliminerar allt som inte är relevant för tittaren. Genom att rebranda filmerna för rätt bransch så sparar man dyrbar tid för marknadsavdelningen.
Värde som borde komma ut:
-Besökande kund får lättare att förstå när det är i film.
-Kundservice och teknisk support får ett verktyg att hänvisa till.
-En bättre FAQ som ger möjlighet till bättre hjälp-till-självhjälp och service dygnet runt.
-Varumärkesstärkande när man visar sig vara i framkant.

 

network-server-room-2021-08-26-15-56-15-utc.jpg

GDPR

IT är komplext, men vi jobbar ju med kommunikation så vi ska här förklara det lite enkelt :)

Allt du ser utanpå som inte kan komma till nytta för någon annan, där drar vi nytta av att använda tjänster och leverantörer från jordklotets alla hörn.

När det gäller lagring av data (databaser, personuppgifter) så sparas och behandlas dessa inom Sverige i förhållande till Svenska lagar.

Det gör att vi håller oss till reglerna, men kan nyttja

globala innovationer och system.

Några av våra kunder

pingday logo.png
bjurholm logo png.png
Uddevalla.png
varanet_logo_transparent.png
utsikt logo-liten.png
Eskilstuna logo.png
C4 Energi logotyp blå PNG.png
Karlstad Logo svart text.png
dignita_logo.png
bottom of page